Läs de roliga böckerna om Imse Dumse

Imse Dumse är en tokrolig och varm historia där Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) ställs inför olika vardagsproblem i insektsriket. Han är en busig och påhittig spindel som gärna äter insekter men som har ett gott hjärta.

Imse Dumse är en detaljrik bilderbok för barn mellan 3-8 år och passar bra som högläsningsbok eller för barn som lärt sig läsa. Böckerna är skrivna av entreprenören Mikael Johansson och illustrationerna är skapade av konstnären Kristina Aspén.

Imse Dumse och den stora Nätkampen
Utan någon inbjudan flyttar en grannspindel in precis bredvid Imse Dumse. Han har ett stort nät och fångar alla insekter medan Imse Dumse inte får några. Trots många olika försök blir det inte bättre och Imse Dumse tappar till slut tålamodet. Vad ska han göra för att lösa denna hopplösa situation?
Imse Dumse går på cirkus
Imse Dumse bestämmer sig för att besöka en loppcirkus. Fast han har mat med sig och inte ska äta upp någon skapar han kaos och oreda. Och när han väl kommer in blir han inte imponerad av konsterna. Till slut står han inte ut utan tar över hela cirkusen till publikens stora jubel (lopporna var inte lika glada).
Imse Dumse - Kung över myrstackarna
Imse Dumse klär ut sig till myra för att jobba och komma i form. Tyvärr äter han upp lite myror och han är inte särskilt bra på att städa pissmyrornas toalett. Ändå hamnar han inför drottningen och blir plötsligt kung. Inte särskilt populär, särskilt inte när alla märker att det sitter en röd spindel på tronen.
Imse Dumse som flugfångarmästaren
Imse Dumse hittar på ett sätt att fånga alla flugor i hela skogen. Allt verkar gå Imse Dumses väg men just då startar alla problem. Först med Flugbolaget därefter kommer FFFFF (Flugfångarnas Fria Företagareförening), sedan Hesa Fredrik och till slut försöker även myndigheterna att stoppa honom.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *