Läs de roliga böckerna om Imse Dumse

Imse Dumse är en tokrolig och varm historia om spindeln Imse Vimses nästkusin som ställs inför olika vardagsproblem i insektsriket. Han är en busig och påhittig spindel som gärna äter insekter men som har ett gott hjärta. Böckerna är en blandning av Lennart Helsings lekfulla humor och Sven Nordqvists varma bildspråk

Imse Dumse är en lite vuxnare bilderbok för alla barn i åldern 3 – 8 år. Den passar bra som högläsningsbok eller för barn som lärt sig läsa. Böckerna är skrivna av entreprenören Mikael Johansson som under många år nattat sina fyra barn till nya berättelser om Imse Dumse varje kväll. Bilderna är illustrerade av Kristina Aspén.

Imse Dumse och den stora nätkampen

Imse Dumse går på cirkus

Imse Dumse – Kung över myrstackarna

Imse Dumse som flugfångarmästaren

I första boken om Imse Dumse får han konkurrens av en granne som flyttar in bredvid honom. Grannen får alla insekter medan Imse Dumse inte får några. Trots många försök blir det inte bra och Imse Dumse får hitta på något för att lösa situationen.

I cirkusboken besöker Imse Dumse en loppcirkus. Det börjar inte så bra när alla insekter tror att han kommer för att äta upp dem. När han till slut kommer in på cirkusen är han inte imponerad av konsterna. Till slut tar han över hela cirkusen till publikens stora jubel.

I denna bok klär han ut sig till en myra för att jobba och komma i form. Tyvärr råkar han äta upp lite andra myror och vägrar att städa pissmyrornas toalett. Ändå blir han plötsligt kung, inte särskilt populär och ännu mindre när alla ser att det sitter en spindel på tronen.

Imse Dumse hittar på ett sätt att fånga alla flugor i hela skogen. När allt är som bäst börjar problemen: först Flugbolaget sedan FFFFF (Flugfångarnas Fria Företagareförening) och även myndigheterna försöker stoppa honom.