Läs de roliga böckerna om spindeln Imse Dumse

Imse Dumse är en tokrolig och varm historia om spindeln Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) som ställs inför olika vardagsproblem i insektsriket. Han är en busig och påhittig spindel som gärna äter insekter men som har ett gott hjärta.

Imse Dumse är en lite vuxnare bilderbok för barn mellan 3 – 8 år och passar bra som högläsningsbok eller för barn som lärt sig att läsa. Böckerna är skrivna av entreprenören Mikael Johansson och illustrationerna är skapade av konstnären Kristina Aspén.

Imse Dumse och den stora Nätkampen
I första boken ”Imse Dumse och den stora nätkampen” får Imse Dumse konkurrens av en granne som flyttar in bredvid honom. Han får alla insekter medan Imse Dumse inte får några. Trots många försök blir det inte bra och Imse Dumse får hitta på något för att lösa situationen.
Imse Dumse går på cirkus
I ”Imse Dumse går på cirkus” besöker han en loppcirkus. Det börjar inte så bra när alla tror att han ska äta upp dem och när cirkusen väl börjar blir han inte imponerad av konsterna. Till slut tar han över hela cirkusen till publikens stora jubel (lopporna var inte lika glada).
Imse Dumse - Kung över myrstackarna
Imse Dumse klär ut sig till myra för att jobba och komma i form. Tyvärr äter han upp lite myror och städar inte pissmyrornas toalett. Ändå hamnar han inför drottningen och blir plötsligt kung. Inte särskilt populär, särskilt inte när alla märker att det sitter en spindel på tronen.
Imse Dumse som flugfångarmästaren
Imse Dumse hittar på ett sätt att fånga alla flugor i hela skogen. När allt är som bäst börjar problemen: först Flugbolaget, sedan Flugfångarnas Fria Företagare Förening därefter Hesa Fredrik och slutligen vill även myndigheterna stoppa honom. Men kommer de att lyckas?
Imse Dumse och den stora nätkampen och Imse Dumse går på cirkus är debutböcker

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *